شبکه و سرور

هاست چیست

Rate this post

هاست (به انگلیسی: Host) به معنی میزبان است و محیطی در اینترنت است که شما برای ساخت وبسایت به آن نیاز دارید.

میزبانی وب سرویسی است که به سازمان ها و افراد اجازه می دهد وب سایت یا صفحه وب را روی اینترنت ارسال کنند. میزبان وب یا ارائه دهنده خدمات میزبانی وب ، شغلی است که فناوری ها و خدمات مورد نیاز وب سایت یا صفحه وب را برای مشاهده در اینترنت ارائه می دهد. وب سایت ها در رایانه های خاصی به نام سرور میزبانی ذخیره می شوند. وقتی کاربران اینترنت می خواهند وب سایت شما را مشاهده کنند ، تنها کاری که باید انجام دهند این است که آدرس یا دامنه وب سایت شما را در مرورگر خود تایپ کنند. سپس رایانه آنها به سرور شما متصل می شود و صفحات وب شما از طریق مرورگر به آنها تحویل داده می شود.

بگزارید یکم ساده تر و در سطح مقدماتی، با یک مثال ساده هاست رو تعریف کنیم :

فرض کنید شما قصد شروع کسب و کاری در محیط واقعی دارید (کسب و کار سنتی). از اولین چیزاهایی که شما نیاز دارید، عبارتند از یک فضا که مثلا محصولات خودتان را در اون محیط به مشتری عرضه کنید یا یک دفتر باشه برای یک شرکت و انواع دیگه… در هر صورت شما به یک فضایی نیاز دارید.

در دنیای مجازی (اینترنت) هم به همین شکل هست. وبسایت شما کسب و کار شماست. شما برای اینکه صفحات سایت خودتون را در محیط اینترنت به نمایش بگذارید نیاز به یک فضای مشخص دارید که هاست نامیده میشود.

همچنین درکنار هاست، از نیازمندیهای اولیه داشتن وبسایت، نام دامنه سایت شماست که در واقع در اینترنت با اون نام شناخته میشوید . در مطلبی به طور مفصل دامنه (دامین) را شرح دادیم که میتوانید از اینجا مشاهده کنید. اگر دامنه ندارید ، پس از خرید هاست، شرکت های میزبان به شما در خرید دامنه کمک می کنند.

خوب … همونطور که گفتیم، هاست یک فضای مجازی در دنیای مجازی و متعلق به شماست. حالا سوالی که مطرح میشه این هست که این فضای مجازی هاست، در عالم ماورایی که نیست! بالاخره به یک ساختار فیزیکی در این دنیا نیاز داره… این ساختار فیزیکی اسمش سرور هست. ومشخصات و قدرت این سرور ، مانند رم و پردازنده آن، تاثیر مستقیم در قدرت هاست شما دارد.

باز هم اگر بخواهیم مثال ساده تری بیان کنیم… هاست یک واحد آپارتمان در یک مجتمع هست . این مجتمع به واحد هایی کوچکتری تقسیم میشه و یکی از این واحد ها در اختیار شما قرار میگیره که معادل همون هاست شماست.

هر هاست بر روی سرور، نیاز به یک برنامه مدیریتی دارد که شما بتوانید ایمیل تعریف کنید، فضای هارد دیسک را مدیریت کنید ، دیتابیس تعریف کنید و انواع کارهای دیگه که کم کم آشنا خواهیم شد. اینجاست که با توجه به این برنامه مدیریتی، انواع هاست ها را میشنویم مانند هاست سی پنل (CPanel) ، هاست دایرکت ادمین (Direct Admin) و غیره.

این اسامی در واقع نام همان برنامه مدیریتی هاست شماست.

تقسیم بندی دیگری که برای انواع هاست وجود دارد، نوع سیستم عامل پایه بر روی سرور است. در این صورت انواع هاست به هاست لینوکس، هاست ویندوز، و غیره.

توجه کنید که تقسیم بندی هایی دیگری نیز گاهی مشاهده میشه که مبنای سخت افزاری یا برنامه ای نداره. به عنوان مثال در شرکتهای ارائه میزبانی می بینید که میگویند هاست وردپرس! هاست وردپرس که میگن در واقع به این علت هست که خیال مبتدی هارو از بابت نصب وردپرس بر روی اون هاست راحت کنه وگرنه هاست وردپرس نداریم. در واقع منظور از اون هاست، هاست لینوکس هست که پیش نیاز های وردپرس رو جوابگو هست. (پیش نیازهای نصب وردپرس)

هاست لینوکس معمولا از زبانهای برنامه نویسی PHP و هاست ویندوز از زبانهای برنامه نویسی ASP پشتیبانی میکند. سرور لینوکس مبتنی بر سیستم عامل رایگان لینوکس است و این سرویس از امنیت بالاتری برخوردار است لذا اکثر سایت های بزرگ و مهم وب برای خدمات هاستینگ خود از سرور لینوکس استفاده میکنند.

انواع مختلفی از هاستینگ و سرور ، با تعاریف خاص را نیز در زیر مشاهده می کنید:

انواع هاستینگ

  1. میزبانی وب اشتراکی (Shared Web Hosting)
    این نوع میزبانی وب از جمله اقتصادی ترین نوع روش های وب هوستینگ است.در این روش چندین وب سایت روی یک سرور مستقر هستند که تعداد آنها ممکن است به هزاران وب سایت برسد.گفتنی است این روش به میزبانی مجازی یا میزبانی مشتق شده نیز شناخته شده است.بیشترین وب سایتها در اینترنت از این سرویس استفاده میکنند. این سرویس میتواند مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد که سرویس مدیریت شده آن پشتیبانی بهتری ارائه می دهد.
  2. نمایندگی میزبانی وب (Reseller Web Hosting)
    در این روش میزان مشخصی از هارددیسک و پهنای باند سرور میزبان وبی که وب سایت شما روی آن قرار دارد از طرف شخصی به شما تخصیص داده میشود. در حقیقت شما میتوانید خود منابع تخصیص داده شده را به صورت خورد به طور رایگان یا در قبال دریافت هزینه به شخص سومی واگذار کنید.
  3. میزبانی وب رایگان (Free Web Hosting)
    این نوع میزبانی به صورت رایگان به منظور جنبه های تبلیغاتی ارائه میشود که این روش بیشتر مناسب افراد مبتدی یا افرادی است که پول کافی برای خرید یک حساب میزبانی اشتراکی وب ندارند. البته این روش با محدودیت های بسیاری در زمینه نرم افزار، پهنای باند، فضای دیسک و … همراه است.
  4. میزبانی سرور مجازی (VPS)
    در این روش از میزبانی یک سرور واحد وجود دارد که از طریق نرم افزارهای مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم میشود که از دید کاربر مثل یک سرور اختصاصی است که در انحصار مشتری قرار دارد.در این روش هر سرور مجازی مانند یک رایانه است که از نظر فیزیکی تکه تکه شده و هر تکه برای احتیاجا ت یک مشتری خاص تخصیص داده شده است، یک سرور شخصی مجازی می تواند مدیریت شده و مدیریت نشده باشد.
  5. میزبانی اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
    در این روش یک سرور به مشتری تخصیص داده میشود و بر خلاف روش اشتراکی در واقع فقط وب سایت مشتری روی آن قرار دارد و مشتری واقعا تنها فردی است که از سرور وب استفاده می کند. در میزبانی اختصاصی کارهایی مانند راه اندازی مجدد، نصب سیستم عامل و… به عهده خود مشتری است. بیشتر وب سایت های بزرگ از سرورهای اختصاصی استفاده می کنند که این قابلیت را داشته باشند تا هرکاری می خواهند با سرورهای خود انجام دهند.
  6. فضای میزبانی سرور (Collocation Web Hosting)
    میزبانی در محل شرکت تقریبا شبیه به میزبانی اختصاصی است، با این تفاوت مشتری مالک سرور می شود. راه اندازی این سرور به صورت فیزیکی در محل کاربر و در قفسه (rack) آنها صورت می گیرد.این سرویس ممکن است از بقیه ی روش ها گران تر باشد اما به دلیل در اختیار بودن سخت افزار ممکن است فوایدی نیز داشته باشد.
  7. میزبانی وب ابری (Cloud Web Hosting)
    در این روش که با گذشت زمان از محبوب ترین روش ها به شمار میرود وب سایت مشتری همیشه در اوج است. این میزبانی جدولی نیز معروف است. در این روش هاستینگ همواره چندین سرور در حال کار کردن هستند که همواره حداقل یک سرور برای تحمل بار در دسترس است. به طور مثال زمانی که مشتری به قدرت محاسباتی بیشتری نیاز دارد می تواند فورا آن را از ابر بگیرد البته بعد از پایان یافتن کار منابع اشغال شده آزاد میگردد.
  8. میزبانی خوشه ای (Cluster Web Hosting)
    این روش شباهت زیادی با روش ابری دارد. به این منظور که به دلیل استفاده از سرورهای به اصطلاح خوشه ای از کار افتادگی وب سایت هیچ گاه رخ نمیدهد چون در زمان از کارافتادگی یکی از سرورها سرور دیگر به کار افتاده و ترافیک به سمت آن سرور روانه میشود.این روش ازسرویس هاست امکاناتی مانند کنترل امنیت، توازن بار و منابع داده ای حیاتی سایت با بهره وری و افزونگی بالاتری را در اختیار مشتری قرار میدهد.

جمع بندی

هاست چیست؟ خدمات هاست یک حساب کاربری با مشخصات و حجم فضای دیسک مشخص و کانفیگ های مشخص، بر روی یک سرور امن می باشد. این سرورها در مراکزی بنام دیتاسنتر نگهداری میشوند.
در این حساب کاربری (هاست) میتوان سرویس های مختلفی مانند میزبانی وبسایت، سرویس ایمیل اختصاصی، دیتابیس و … را از شرکت ارائه کننده هاستینگ، دریافت کرد.

برای حضور در فضای مجازی وب، علاوه بر سایت طراحی شده(صفحات طراحی شده) نیاز به خرید سرویس هاست از شرکت های میزبان دارید. این هاست را میتوانید در پلن های مختلف و برای ماهیانه یا سالیانه از شرکت های ارائه دهنده هاست دریافت کنید.

رامین مرادی

مدیر مجموعه گیکس | مشاور و کارشناس بیزنس، برندینگ ، طراحی سایت و سئو |

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا