شبکه و سرور

VPS چیست : آشنایی با سرور مجازی اختصاصی

آشنایی با Virtual Private Server و کاربردهای آن

Rate this post

در مطلبی که با عنوان آشنایی با هاست در پست های قبل داشتیم، گفتیم که شما برای اینکه بتوانید صفحات وبسایت یا هر محتوای دیگر را در بستر اینترنت و آنلاین منتشر کنید، نیاز به یک فضای میزبان دارید.

این فضای میزبان می تواند انواع مختلفی از جمله هاست اشتراکی، سرور اختصاصی و یا سرور مجازی باشد.

از آنجایی که علاوه بر طراحی سایت و وبمسترینگ، این روزها بسیاری برای کارهای دیگر مانند دریافت آی پی برای معاملات رمز ارز و غیره، به دنبال شناخت VPS هستند… در این مبحث، میخواهیم به طور مفصل به سرور اختصاصی مجازی بپردازیم. برای آشنایی با VPS  و کاربردها، با گیکس پرس همراه باشید.

#1 : VPS چیست؟

#2 : تفاوت هاست اشتراکی با سرور اختصاصی

#3 : مزایا و معایب سرور مجازی اختصاصی

#4 : انواع VPS  و انتخاب بهترین سرور مجازی

#5 : از VPS باید استفاده کنم یا هاست اشتراکی؟

 

#1 : VPS چیست؟

 

VPS یا (به انگلیسی: Virtual Private Server) یک سرور اختصاصی مجازی است. سرور ها در واقع کامپیوتر هایی هستند، که به صورت دائمی به شبکه جهانی اینترنت متصل هستند. این کامپیوترها، باید از سخت افزار قوی، قدرت پردازش مناسب، و شرایط نگهداری ویژه بهره مند باشند.

در این سرورها، تمامی فایل و دیتا وبسایت ها یا داده های دیگر، نگهداری می شوند و وقتی یک کاربر در اینترنت آنلاین می شود، با تایپ آدرس یک سایت و یا هر نوع درخواست دیگری، از سروری که داده های آن سایت مذکور روی آن قرار گرفته، درخواست نمایش اطلاعات میکند.
سپس سرور درخواست را پردازش، و محتویات را به کاربر تحویل می دهد.

ولیکن این سرورها، با شرایط خاص نگهداری، هزینه های هنگفتی برای نگهداری به صورت شخصی دارند. لذا شرکت هایی اقدام به راه اندازی دیتا سنتر کرده و به نوعی این سرورها را برای مدتی به شرکتهای هاستینگ اجاره می دهند. سپس این شرکتهای خدمات میزبانی، با قیمتی مناسب تر به کاربران خود فضای درخواستی را اجاره میدهند تا کاربر بتواند محتویات و فایلهای خود را به سرور منتقل کند و در بستر اینترنت آشنا کند. این یک توضیح جامع و مختصری از سرور بود. و اما … بریم سراغ سرور مجازی:

VPS از یک نوع تکنولوژی مجازی‌ سازی برای تقسیم یک سرور قدرتمند به چندین سرور مجازی استفاده می‌کند. در این سرورهای مجازی، شما امکانات یک سرور را دارید، و همچنین از رم و CPU اختصاصی برای خود بهره خواهید برد. در نتیجه، نیازی به تقسیم کردن RAM، CPU و غیره با سایر کاربران نیست.

هاست VPS شبیه به یک سرور اختصاصی است. هر چند که شما سرور فیزیکی را با سایر کاربران شریک شده‌اید ولی هر کاربری می‌تواند سیستم عامل و نرم‌ افزار دلخواه خود را جداگانه نصب کند. وب‌سایت شما در یک محیط امن قرار دارد و داده‌های شما از دیگر کاربران محفوظ خواهد ماند.

 

#2 : تفاوت هاست اشتراکی با سرور اختصاصی چیست؟

 

هاست اشتراکی، هاستی است که چند کاربر در CPU، RAM، فضای هارد دیسک و… با هم شریک می‌شوند و ترافیک سایت آن‌ها بر یکدیگر تاثیر می‌گذارد. البته با هاست ابری، امکان مشخص کردن امکانات متعلق به هر کاربر مشخص است، ولی همچنان همگی از یک کانفیگ محدود بر روی سرور اصلی بهره می برند و در خیلی مسائل مانند نرم افزار مدیریت هاست و غیره ، محدودیت هایی برای تغییرات دلخواه دارند.

هاست رایگان گیکس هاستینگ نمونه ای از یک هاست اشتراکی، با امکاناتی محدود ولی رایگان می باشد.

ولی از طرفی دیگر ، یک هاست اختصاصی، مزیت های داشتن یک سرور مجزا را دارد و شما کنترل کامل بر آن دارید اما قیمت آن از هاست اشتراکی بالاتر است.

VPS بین این دو حالت قرار دارد. در این حالت وب‌سایت‌های دیگری با سخت‌افزارهای مشابه شما میزبانی می‌شوند اما سایت شما بخش مجازی مختص به خود را دارد.
اگر برای خرید سرور اختصاصی محدودیت مالی دارید، می‌توانید از این سرور استفاده کنید. زیرا با این سرور هم پهنای باند، امنیت و میزان RAM شما افزایش پیدا می‌کند.

 

#3 : مزایا و معایب سرور مجازی در مقایسه با هاست اشتراکی

مزایای VPS نسبت به هاست اشتراکی :

  1. در سرور مجازی مانند یک سرور کنترل کاملی بر نرم افزارها و کانفیگ دلخواه دارید ولی در هاست اشتراکی مجبور به استفاده از منابع و مشخصات تعیین شده هستید.
  2. سرعت و امنیت بیشتر نسبت به هاست اشتراکی
  3. در VPS امنیت فایلهای شما بالاتر است
  4. با استفاده از VPS به مشکلات ترافیکی بر نمیخورید.
  5. مشکلاتی نظیر لیست سیاه شدن آی پی در هاست های اشتراکی زیاد است. زیرا همه جور کاربری به هر شکل افراطی ممکن از از سرویسهای ایمیل و غیره استفاده نادرست کند.
  6. مشکلات هک شدن یک هاست، ممکن است کل یک سرور را درگیر کند.
  7. در سرور مجازی فضای بیشتر برای بکپ گیری دارید.

معایب VPS نسبت به هاست اشتراکی:

  1. هزینه ها از هاست اشتراکی بیشتر است.
  2. نیاز به دانش بالاتری برای تنظیمات امنیتی و عملکردی سرور دارید.
  3. مسئولیت بکاپ گیری با شماست و شرکت هاستینگ کاری به شما ندارد. ولی در هاست اشتراکی بطور منظم بکاپ اتومات از فایل ها گرفته میشود.
  4. مشکلاتی امنیتی بیشتر VPS در صورت عدم کانفیگ صحیح سرور
  5. مشکلات عدم کارکرد صحیح در صورت نداشتن دانش مدیریت سرور

#4 : انواع VPS  و انتخاب بهترین سرور مجازی

 

سرور VPS بر دو نوع است:
VPS خودگردان: در این نمونه از سرور مجازی، شما خودتان هستید و خودتان! مانند یک سرور فیزیکی ، باید با همه امور از قبیل مدیریت سرور، عیب‌یابی ، نصب برنامه های مدیریت سرور مانند دایرکت ادمین و سی پنل و غیره، تهیه لایسنس برای آنها، کانفیگ امنیتی ، بکاپ گیری و بسیاری مسائل دیگر آشنایی خیلی خوب و تخصصی داشته باشید.
VPS کانفیگ شده: در این حالت نیازی نیست نگران نحوه نصب و مدیریت برنامه‌ها باشید و شرکت هاستینگ این موارد را انجام می دهد.

لذا بر حسب توانایی های خود، باید قبل از خرید این موارد را از شرکت هاستینگ سوال کنید.

همچنین از موارد دیگری که در تصمیم برای انتخاب VPS  و شرکت ارائه دهنده مهم است میتوان به موارد سخت افزاری و نرم افزاری زیر اشاره کرد:

  • نوع سیستم عامل لینوکس است یا ویندوز ؟ (سیستم عامل تاثیر مهمی بر سازگاری با پروژه شما دارد)
  • پشتیبانی هاستینگ چگونه است؟
  • مشخصات رم و CPU  و فضای ذخیره سازی چیست؟
  • از چه نوع درایوی بهره میبرد؟ درایوهای SSD و NVMe جدیدتر و پیشرفته‌تر هستند.
  • موقعیت مکانی سرور ایران است یا خارج از کشور؟

#5 : از VPS باید استفاده کنم یا هاست اشتراکی؟

جواب این سوال کاملا به شما و نیازهای شما بستگی دارد. با مقایسه مزایا و معایب هرکدام، باید به یک جمع بندی نهایی برسید و جواب قاطعی وجود ندارد.

اگر یک وبلاگ کوچک با بازدید محدود دارید معمولا بهترین روش استفاده از هاست اشتراکی است.

اگر فروشگاهی دارید که امنیت تراکنش ها مهم هست، با اینکه هاست اشتراکی هم توان سرویس دهی دارد ولی بهتر است از VPS استفاده کنید.

اگر دسترسی کامل به DNS ، کانفیگ سرور، برنامه های خاص و پروژه های شخصی و استفاده هایی مانند آی پی اختثصاصی برای معاملات رمز ارز و دیگر امور اینچنینی بخواهید، باید از VPS استفاده کنید.

اگر نمی توانید به یک جمع بندی کلی برسید، از متخصصین گیکس استودیو مشاوره و راهنمایی بخواهید تا شما را مناسب با پروژه ای که در نظر دارید راهنمایی کنند.

همچنین در کامنت ها می توانید سوالات خود را مورد کسب و کار خود ، با ما در میان بگذارید.

 

نمایش بیشتر

رامین مرادی

مدیر مجموعه گیکس | مشاور و کارشناس بیزنس، برندینگ ، طراحی سایت و سئو |

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا